da-DK
1737514423732
https://www.r2n.dk/
Restauranter
Søg / Filtrér

Restauranter på Nørrebro

Herunder kan du se alle restauranter, der ligger på Nørrebro, som R2N har et samarbejde med. Derudover kan du længere nede læse mere om Nørrebro.

Restauranter på Nørrebro R2N samarbejder med restauranter på Nørrebro, og i resten af København ift. at få afsat restauranternes overskydende borde. Nedenunder ses de restauranter, R2N samarbejder med i bydelen Nørrebro. Længere nede findes en guide der fortæller om, hvad der generelt er at finde på Nørrebro.

Restauranter Nørrebro

I nedenstående guide kan du læse om Nørrebros oprindelse, hvad der foregik på Nørrebro under 2. Verdenskrig, renoveringen af Nørrebro og hvad bydelen består af i dag. Undervejs beskrives nogle af attraktionerne, der er et besøg værd. Til slut finder du lidt information om hvilke smagsoplevelser og prisniveauer, restauranterne tilbyder i denne bydel.

Historien bag Nørrebro

Nørrebro er en del af brokvarterene i København. Nørrebro er den bydel i København, hvor folk bor tættest, der bor faktisk mere end 18.000 indbyggere pr. km2.
Før i tiden hørte Nørrebro ikke med til Københavns kommune, men var i stedet en del af landsbyen Serridslev, og var på daværende tidspunkt præget af landlig stemning.

Historien bag Nørrebro

I 1527 ophørte Serridslev, og bliver underlagt Københavns Fælled. Nørrebro bibeholdt dog den landlige stemning, da byens kreaturer gik på græs, på det vi i dag kender som Nørrebro.
Det var først i 1600-tallet, at der opstod bebyggelse på Serridslev mark bestående af teglværk og et par vindmøller.
Nørrebro er i dag kendt som en hel bydel, men før i tiden var Nørrebro navnet på en brolagt vej, der gik fra byens Nørreport og førte mod Nordvest. I midten af 1700-tallet begyndte udvidelsen i form af flere veje fra Nørre Allé og senere hen på Blegdamsvej. Begge veje gik ud fra det, vi i dag kender som Sankt Hans Torv. Efterfølgende startede udvidelsen med bebyggelse langs de ny anlagte veje. Borgerskabet begynder at søge derud som udflugtssted grundet de flere udskænkningssteder og forlystelsessteder, som opstod. Området bestod også lidt af industri, håndværk og gartnerier.

Dem der oprindeligt bosatte sig på Nørrebro, var primært håndværkere, arbejdere, gartnere, møllere og øltappere. I mellem tiden fra hvor Nørrebro var en del af Serridslev, til det Nørrebro vi kender i dag, har bydelen også været kendt som rabarberkvarteret, da gartnerne var kendt for sine rabarbere.
Der var på daværende tidspunkt kun få slags butikker på Nørrebro såsom; urtekræmmer, bageri, mælkeudsalg og nogle ”spækhøkere”, hvilket er en ældre betegnelse for detailhandler. Havde beboerne brug for andet, måtte de ind til byen. Kvarteret havde ej heller ingen skole, hvilket gjorde børnene også måtte tage frem og tilbage til byen for at komme i skole.

Det var først i 1852 storbyggerier blev tilladt på Nørrebro, da området indenfor voldene blev overbefolket. Derfor blev den såkaldte ”demarkationslinjen” flyttet, i dagligtale også kaldet en byggebegrænsningslinie. Dette resulterede i et voldsomt byggeboom. I 1880 ligner Nørrebro mere det som vi kender i dag. Kvarteret danner ramme for små lejligheder og arbejderklassen, som vokser sig større og større. Der blev i disse tider ikke tænkt på kvaliten af lejlighedens bebolighed og hygiejne, hvilket resulterede i ikke særlig gode forhold for beboelse, især på Indre Nørrebro. Blågårdsplads var præget af slum og fattigdom. Det Ydre Nørrebro bestod mere af industri, fabrikker, og boligblokke. I 1867 blev Ydre Nørrebro forbundet med Indre by, da en sporvognsbane blev oprettet fra Kongens Nytorv til Nørrebrogade. I 1970 erstattes sporvognene dog af buslinjerne, og i skrivende stund (2016) arbejdes der på metrolinjerne.

Nørrebro under 2. Verdenskrig

Nørrebro blev brugt til modstandsbevægelsens aktioner. Herunder likvideringer og skudepisoder. Modstandsbevægelsen saboterede også fx fabrikker som producerede for besættelsesmagten, hvad end om det var frivilligt eller under tvang. Da Nørrebro husede mange arbejdere, var det også et tilholdssted for kommunister. Deres aktiviteter blev forbudte i 1941, da nazi Tyskland invaderede Sovjetunionen. Senere hen opstod optøjer på Nørrebro og Vesterbro, der resulterede i at en landsdækkende strejke startede landet over. Optøjerne kostede mange liv på Nørrebro, samt mange sårede.

Renovering af Nørrebro

Efter 2 verdenskrig, blev boligstandarden forbedret i København og Indre Nørrebro fik større lejligheder med grønne områder i gårdene. Renoveringen betød også at befolkningen blev udskiftet. I 1960-70’erne bosatte mange gæstearbejder sig. Det har resulteret i, at mange af beboerne har en anden etnisk baggrund. Det har sat sit præg på gadebilledet i dag, da mange af butikkerne på Nørrebro er privatejede virksomheder med ejere af anden etnisk baggrund. Her er tale om pizzeriaer, kiosker, specialforretninger, frisører, slagtere og cykelhandlere. Tiden efter krigen bød også på en masse subkulturer, hvilket i dag også ses i gadebilledet, ud fra de mange kulturelle begivenheder så som folkekøkkener, kulturforening, festivaler, gadekunst og ikke mindst det farverige gadeliv.

Attraktioner

Der er lidt for en hver smag på Nørrebro, hvad end du er til grønne områder, shopping arkitektur eller bare gerne vil opleve den farverige bydel af København. Et af de populære grønne områder, der tiltrækker både turister såvel som københavnerne er Assistens Kirkegård. Kirkegården blev anlagt tilbage i 1760, uden for byens dengang befæstede volde. Tilbage i 1760’erne var kirken ikke omringet af lejlighedskomplekser og et pulserende liv. I stedet var området præget af kongeslotte og lystgårde. I dag er Assistents Kirkegård hjemsted for mange kendte danskere. For eksempel ligger forfatteren H.C. Andersen og filosoffen Søren Kirkegaard begravet her, samt fysikerne som Niels Bohr og H.C Ørsted. Af andre kendte danskere fra nyere tid ligger sangeren Natasja og digteren Michael Strunge også begravet her, hvilket gør kirkegården til et besøg værd. Det er også mulig at komme på en guidet tur, såfremt det ønskes, se mere her.

Assistens Kirkegård

Et grønt område på Nørrebro, ligger placeret i det såkaldte ”Superkilen”. Superkilen er opdelt i tre områder. Den Røde Plads, Det Sorte Marked og Den Grønne Park. Den Røde Plads symboliserer det moderne urbane liv med caféer, sport og musik. Det Sorte Marked består af springvand og bænke og danner dermed ramme for det mere klassiske torv. Til sidst er Den Grønne Park til picnic, gåture med hunden og sport. Superkilen ligger placeret i Mimersgadekvarteret mellem Nørrebrogade og Tagensvej. Superkilen åbnede for befolkningen i år 2012. Områderne skal symbolisere de mange forskellige nationaliteter, der er bosiddende på Nørrebro. Derfor består Superkilen af dele fra hele verdenen. Du kan her se en liste med tingene fra de forskellige lande. De tre områder er designet af Superflex i samarbejde med Bjarke Ingels Group og det tyske firma Topotek1.

Er man mere til shopping og cafélivet, er Elmegade helt sikkert et besøg værd. Elmegade består af flere forskellige butikker for den shoppeglade sjæl, og når benene trænger til en hvilepause, er der et større udvalg af caféer inden for rækkevidde.

Smagsoplevelser på Nørrebro

De restauranter Nørrebro byder på, repræsentere flere forskellige køkkener. Nogle af de køkkener som præger gadebilledet er det japanske og asiatiske køkken i form af sushi restauranter. Blandt de asiatiske restauranter ligger Kiin Kiin, som var den første asiatiske restaurant i Danmark, der blev optaget i Michelin Guiden. I skrivende stund (2016.12) har Kiin Kiin 1 Michelin Stjerne. Derudover er de indiske, danske og vegetariske restauranter også godt repræsenteret i miljøet på Nørrebro.

Grænser

Nørrebro består af Indre og Ydre Nørrebro. Indre Nørrebro ligger tættest mod Indre by. Selve Nørrebros sydlige grænse går ved Dronning Louises bro, som fører til Indre by, og den nordlige grænse går ved højbanen ved Nørrebro station der skiller Nørrebro og Nordvest. På den vestlige side ligger Frederiksberg, og den østlige side støder op mod Østerbro. Ydre Nørrebro og Indre Nørrebro skilles ved jagtvej.

Nørrebros grænser

Nørrebro i dag

Metro byggeriet er i fuld gang, og det forventes at metroen er færdigt på Nørrebro i Juli 2019. Udover udvidelsen af Nørrebro ift. offentlig transport, er Nørrebrogade i dag en af de mest cykelbefærdede veje i København. New York Times beskriver Nørrebro, som et sted, man som turist skal besøge. Nørrebro har ændret sig fra at være et arbejderkvarter præget af fattigdom til et mellemøstligt immigrant område, hvor mange kulturer præger hverdagen. Denne bydel af København oser af energi, den samme energi en amerikaner får ved at bevæge sig rundt i downtown New York. Ønskes yderligere indsigt i den amerikanske avis’ udtagelse af Nørrebro kan det læses her. I dag består Nørrebro af grønne områder, så vel som butikker, caféer og lejlighedskomplekser. Der bidrages i dag til det fyldte gadebillede. Her summer af liv, hvad enten det er midt på dagen eller kl. 23 om aftenen. Om dagen pryder butikker, caféer og restauranter gadebilledet. Om aftenen er der rig mulighed for at få en cocktail samtidig med at der mumles med på en klassiker af et hit, på en af de mange forskellige barer lokaliseret rundt omkring på Nørrebro.

Prisniveau

I betragtningen af den tætte beliggenhed i forhold til det Indre København, er priserne forholdsvis lave. Et typisk måltid bestående af 3 retter på restauranter Nørrebro, kan findes til 300kr. Alt afhængig af spisestedet, se restauranter på Nørrebro her.

Kundeudtalelser

"Der var tilsyneladende ikke helt plads på restauranten, for der var nogen fra R2N, der ringede til..." ()

"Godt koncept, der bare virker perfekt" Ann-Cecilie Pedersen (København K)

"Nemt set-up og er ikke sidste gang jeg booker et bord :-)" Søren Carlsen (Brønshøj)